van beginner tot pro beheers de PromptPower Methode in slechts 10 minuten

‘PromptPower’

GRATIS ebook met 30 kant en klare PowerPrompts - Snel en eenvoudig te gebruiken. Download beschikbaar aan het einde van de 10 minuten webclass

GRATIS ebook - download button verschijnt aan het einde van de webclass

Met deze kant en klare PowerPrompts maak je:

Ondernemers:

 • SWOT Analyses
 • Competitieve Analyses
 • Procesoptimalisaties
 • Bedrijfsstrategieën
 • Financiële Modelleringen

Marketeers:

 • Klantsegmentaties
 • Marktonderzoeken
 • Contentkalender
 • Social Media Analyses
 • Klantretentie strategieën

Copywriters:

 • SEO Optimalisatie
 • Persberichten
 • Blogs en nieuwsbrieven
 • Productbeschrijvingen
 • Landingspagina's

Wat wordt er bedoeld met kant en klare PowerPrompts?

Kant en klaar wil zeggen dat wij alles wat wij voor jou kúnnen doen, al gedaan hebben. Kopieer de PowerPrompt (dit is je ChatGPT opdracht) en plak ‘m in ChatGPT.

Gemak dient de mens! In een handomdraai maak je met behulp van ChatGPT content die staat als een huis. Content die aanzet tot actie. En actie levert conversie op.


Nou denk je wellicht: “Hoe komen zij dan aan al die wijsheid?” Dit vat aan ChatGPT kennis bestaat uit honderden uren bestuderen, nieuwsberichten volgen, heel erg veel uitproberen en bijschaven.


Vanaf de lancering ben ik gegrepen door het ChatGPT virus. Als een spons neem ik alle informatie op en zet het om in praktische hulpmiddelen voor ondernemers, marketeers en copywriters.


Dus ik zou zeggen: Doe er je voordeel mee…

John Wallbrink

Waarom PowerPrompts de toekomst zijn van online engagement

In het dynamische digitale tijdperk worden we dagelijks overspoeld door een zee van informatie. Hierdoor wordt het cruciaal om met je boodschap op te vallen en echt een connectie te maken met je doelgroep. Ondernemers, marketeers en copywriters die een stap voor willen blijven op hun concurrentie, zetten in op de unieke kracht van 'PowerPrompts'. Waar het woord 'vragen' vaak wordt gebruikt in dagelijkse communicatie, bieden 'prompts' een specifieker kader. Dit is vooral van belang in het licht van geavanceerde AI-systemen zoals Chat GPT.


Het kiezen voor een prompt gaat verder dan alleen het stellen van een vraag; het gaat om het geven van een duidelijke richting en context waarmee AI het beste antwoord kan genereren.

Waarom zijn PowerPrompts zo cruciaal?

Minder dan 5% van de gebruikers in Nederland benut het ware potentieel van Chat GPT. Dit betekent dat de meerderheid zich beperkt tot oppervlakkige interacties, terwijl een handvol voorlopers gedetailleerde, contextuele en diepgaande antwoorden krijgt. Deze voorlopers hebben een onmiskenbaar voordeel: ze krijgen rijkere, genuanceerdere en vaak meer overtuigende antwoorden, wat resulteert in betere engagement, conversies en algehele communicatie.

Wat is het verschil tussen een simpele prompt en een PowerPrompt?

Simpele Prompt

Hoe promoot je een nieuw smartwatch online in Nederland?


Reactie op de simpele prompt

"Door gebruik te maken van Nederlandse influencers, lokale online advertenties en gerichte e-mailcampagnes."

Welke kansen laat je liggen?

 • Geen duidelijke doelgroep of marktcontext
 • Geen specifieke strategische richting
 • Geen emotionele of verhalende elementen
 • Geen duidelijke format- of stijlrichtlijnen
 • Beperkt de diepgang van het antwoord

Powerprompt voor online marketing van een nieuw horloge in Nederland:

"Stel je voor dat je een doorgewinterde marketeer bent in Nederland, bekend om je vermogen om luxe merken op de kaart te zetten in een verzadigde markt. Je nieuwste uitdaging is de lancering van 'Tijdkunst', een avant-gardistische smartwatch die traditie en technologie combineert, specifiek ontworpen voor de moderne Nederlandse professional tussen de 25-40 jaar. Deze groep is uiterst digitaal onderlegd, waardeert duurzaamheid en heeft een voorliefde voor minimalistisch design. Met de levendige kanalen van Amsterdam als achtergrond, hoe zou je een online marketingcampagne opzetten die de essentie van 'Tijdkunst' vastlegt? Deze campagne moet het unieke verhaal achter het horloge vertellen, inspelen op nationale trots en de technische innovaties benadrukken zonder het gevoel van erfgoed te verliezen. Gezien het snel veranderende digitale landschap van Nederland, welke kanalen en technieken zou je prioriteren en hoe zou je de unieke balans tussen innovatie en traditie communiceren?"

Kies voor PowerPrompts

In een digitale wereld overspoeld met inhoud, is het onderscheiden van je boodschap nog nooit zo cruciaal geweest. Door PowerPrompts te kiezen, verzeker je jezelf van een duidelijke, doelgerichte communicatie die dieper graaft, meer betrokkenheid genereert en je in staat stelt om de resultaten te behalen die je echt wilt. Elke keer dat je een vraag stelt, is het een kans. Laat die kans niet aan je voorbijgaan door te kiezen voor eenvoud; kies voor kracht, kies voor PowerPrompts.

Wat is de PromptPower Methode?

Met behulp van de PromptPower Methode, maak je supersnel en kinderlijk eenvoudig PowerPrompts. Met deze ChatGPT opdrachten maak je content die de emotie van je doelgroep raakt. De complete PowerPrompts zijn opgebouwd uit 6 Basis Bouwstenen.


Uiteraard zijn deze 6 Bouwstenen terug te vinden in de 30 gratis PowerPrompts. Jij hoeft dus alleen maar te knippen en te plakken! Omdat ‘Bouwstenen’ jou waarschijnlijk niet veel zegt, staan hieronder de 6 Basis PowerPrompt Bouwstenen kort omschreven:

Rol / Personage

Bepaal welke rol ChatGPT aanneemt in het gesprek. Kies je voor een technische expert, een informele chatpartner, of een empathische mentor? Overweeg ook bekende of fictieve personages voor een effectievere prompt. Je keuze bepaalt de verdere dialoog.

Context

Context vormt het decor waarin je personage tot bloei komt. Het schetst niet alleen de achtergrond, maar stuurt ook de sfeer en het doel van je dialoog. Goede context maakt een dialoog niet alleen informatief, maar ook boeiend. Je verhaal komt tot leven.

Taak

Wat is het uiteindelijke doel dat je wilt bereiken? Of je nu wilt aanzetten tot een aankoop, complexe informatie wilt overbrengen, of gebruikers naar een bepaalde actie wilt leiden, de taak moet glashelder zijn om de prompt effectief te maken.

Referentiepunten

Referentiepunten zetten je gesprek op scherp. Ze voorkomen dat de conversatie verzandt en geven sturing, net als borden langs de snelweg. Elk referentiepunt voegt een laag toe. Zo krijgt de lezer een inkijk in de belevenissen en expertise van de schrijver.

Formaat en beperkingen

Kies het passende medium voor je doel en publiek: een blog, nieuwsbericht, checklist, cheatsheet of persbericht? Deze keuze beïnvloedt de impact. Overweeg ook beperkingen zoals een woordlimiet voor verfijnde output.

Toon en emotie

Wat is de beoogde sfeer en emotie van je bericht? Of je nu kiest voor een formele toon, een luchtige sfeer, of een bepaalde emotionele lading, zorg ervoor dat deze

in harmonie zijn met de context en het beoogde doel van je boodschap.

Pakkende emoties, krachtige acties!

Zet je schrap voor een accelererende golf van emotie. Waarom? Omdat emotie actie afdwingt, terwijl informatie enkel tot nadenken leidt. Onze drie Emotie Boosters katapulteren je PowerPrompt recht in het hart van je doelgroep. Raken, bewegen, activeren. Geen weg terug. Mis deze gamechanger niet!

Hoe ziet een PowerPrompt eruit?

Ben je al nieuwsgierig geworden? In het voorbeeld hieronder staat een voorbeeld PowerPrompt die samengesteld is uit deze zes bouwstenen. Tussen deze haken [..], plaats je de gegevens waarmee je de prompt afstemt op jouw onderneming.

Voorbeeld PowerPrompt

PowerPrompt voor het schrijven van het perfecte persbericht:

"Neem de rol aan van een 'Bierbrouwer met 15 jaar ervaring'. Je bent gevestigd in de Nederlandse markt. Je taak is om een overtuigend en informatief persbericht te schrijven. Gebruik 'speciale punten' om te vertellen over de [bijzondere eigenschappen van het bier], de [manier waarop je het hebt gemaakt], en [waar ze het kunnen kopen]. Zorg dat het formaat een gestructureerd persbericht is met subkoppen, bullet points, en eventueel begeleidende beelden. Behoud een formele, maar enthousiaste toon. Na het schrijven wordt je persbericht beoordeeld door een

panel van Nederlandse bierjournalisten en sommeliers."

Hoe ziet de output eruit in ChatGPT 3.5 en in versie 4?

Met ChatGPT 3.5, dit is de gratis versie, krijg je al mooie output. Echter… De output die je met ChatGPT 4 krijgt, is vele malen beter! Voor slechts 20 dollar per maand krijg je veel betere kwaliteit. Dat is toch een no brainer?

Je hoeft mij niet op mijn woord te geloven. Hieronder kan je zelf het verschil zien, want we hebben de versies naast elkaar gezet.

ChatGPT 3.5 versus ChatGPT 4

Voorbeeld output van de Bierbrouwer PowerPrompt

Output ChatGPT 3.5

PERSBERICHT

Bierbrouwer met 15 Jaar Ervaring onthult Nieuw Meesterwerk: Een Bierervaring Als Geen Ander

Complexe Smaakprofielen, Duurzaam Geproduceerd en Beperkte Oplage


Amsterdam, Nederland - [Datum]

Traditie ontmoet Innovatie in Dit Unieke Brouwsel

Bierliefhebbers in Nederland kunnen zich verheugen op een nieuw hoogtepunt in de wereld van ambachtelijk bier. Na jaren van toewijding en experimenteren, is onze meester-bierbrouwer met 15 jaar ervaring trots om ons nieuwste meesterwerk te onthullen - een bierervaring als geen ander.


Complexe Smaakprofielen:

Ons bier staat synoniem voor complexiteit in smaken. Met een meesterlijke mix van hop, mout en gist creëren we een palet van smaken die je zintuigen betoveren. Van krachtige tonen van karamel tot subtiele hints van fruitigheid, ons bier is een reis door smaak die elke slok betekenisvol maakt.


Duurzaam Geproduceerd:

We zijn niet alleen gepassioneerd over smaak, maar ook over de planeet. Ons bier wordt duurzaam geproduceerd, met aandacht voor het milieu in elke fase van het proces. Van waterbesparing tot energie-efficiëntie, we zetten ons in voor een groenere toekomst.


Beperkte Oplage:

Dit meesterwerk is geen alledaags brouwsel. We beperken de oplage om de kwaliteit en uniciteit te waarborgen. Een bier dat exclusief is voor de fijnproevers die weten hoe ze moeten genieten van het beste dat het leven te bieden heeft.


Traditioneel en Modern Brouwen:

Ons bier weerspiegelt de rijke brouwtradities van Nederland, maar met een moderne twist. We gebruiken geavanceerde technieken om het beste van beide werelden te combineren, resulterend in een uniek en verfijnd brouwsel.


Rijping en Kwaliteitscontrole:

Ons bier wordt met zorg gerijpt, waardoor de smaken zich verdiepen en verfijnen. Elke fles ondergaat strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat elk exemplaar de hoogste normen bereikt voordat het de brouwerij verlaat.


Waar te Kopen:

Dit uitzonderlijke bier is beschikbaar via onze online winkel voor degenen die het gemak van thuis willen ervaren. Daarnaast is het verkrijgbaar bij geselecteerde retailers die de passie voor kwaliteit delen. Voor de ultieme beleving, nodigen we u uit om deel te nemen aan proeverijen en evenementen waar u kunt genieten van ons bier en deel kunt uitmaken van onze gemeenschap van bierliefhebbers.


Bijgevoegde Afbeeldingen:

[Voeg hier beelden toe van de brouwprocessen, de fles en het bier in actie]


Ons bier is een ode aan de liefde voor brouwen, smaken en tradities. We nodigen bierliefhebbers en fijnproevers uit om deze nieuwe bierervaring te omarmen en te genieten van een bier zoals geen ander.


Voor meer informatie, interviews of samenwerkingen kunt u contact opnemen met:


[Contactinformatie]

Dit persbericht is samengesteld door [Uw naam], Bierbrouwer met 15 Jaar Ervaring.

Output ChatGPT 4

Persbericht:

Lancering van ons Nieuwe Speciaalbier met Unieke Smaakprofielen en Duurzame Productie


Amsterdam, Nederland — [Datum]

Met grote trots en enthousiasme introduceert [Naam Bierbrouwerij], een toonaangevende Nederlandse brouwerij met 15 jaar ervaring, een uitzonderlijk speciaalbier dat een revolutie teweegbrengt in de wereld van de ambachtelijke bieren.


Bijzondere Eigenschappen van het Bier

Complexe Smaakprofielen:

Ons nieuwste brouwsel combineert fruitige en kruidige tonen met een subtiele houtachtige afdronk. Het smaakpalet is een symfonie van fijn afgestemde nuances die zich ontvouwen bij elke slok.


Duurzaam Geproduceerd:

We zetten ons in voor duurzaamheid door uitsluitend gebruik te maken van lokale, biologische ingrediënten en door onze CO2-uitstoot te minimaliseren.


Beperkte Oplage: Om de exclusiviteit te waarborgen, wordt dit speciaalbier slechts in beperkte hoeveelheden geproduceerd. Elke fles is genummerd en bevat een certificaat van echtheid.


Ambachtelijke Productiemethoden: Een Mix van Traditie en Moderniteit


Traditioneel en Modern: We gebruiken een unieke mix van traditionele brouwtechnieken en moderne technologieën om een bier van superieure kwaliteit te creëren.


Rijping: Ons bier ondergaat een uitgebreide rijpingsproces om de complexiteit van de smaakprofielen volledig tot hun recht te laten komen.


Beeld van het nieuwe bier met zijn ingrediënten


Kwaliteitscontrole: Elk stadium van het brouwproces wordt zorgvuldig gecontroleerd. We streven naar de hoogste kwaliteit en zijn ISO-gecertificeerd.


Waar Te Koop

Online Winkel: Bestel gemakkelijk vanuit het comfort van uw eigen huis via onze webshop.


Geselecteerde Retailers: Ons nieuwe speciaalbier is ook verkrijgbaar bij een select aantal high-end slijterijen en winkels.


Proeverijen: Voor de ware fijnproever organiseren we exclusieve proeverijen. Houd onze website en sociale media in de gaten voor meer informatie.


Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

[Naam], [Functie]
[Email]
[Telefoonnummer]


Wij zijn ervan overtuigd dat ons nieuwe speciaalbier een aanwinst is voor de Nederlandse biercultuur en kijken uit naar uw reacties.


Met vriendelijke groet,


[Naam Bierbrouwer met 15 jaar ervaring]
[Naam Bierbrouwerij]


Download onze mediakit voor hoge resolutie afbeeldingen en aanvullende informatie: [MediaKit URL]


Einde Persbericht

De verschillen tussen ChatGPT 3.5 en 4 op een rijtje:

 • Betere taalbegrip: GPT-4 begrijpt context en nuances beter dan GPT-3.5.
 • Minder herhalingen: GPT-4 herhaalt zichzelf minder vaak.
 • Uitgebreidere kennis: GPT-4 is getraind op een grotere dataset.
 • Efficiënter: GPT-4 is sneller in het genereren van antwoorden.
 • Minder fouten: GPT-4 maakt minder feitelijke en grammaticale fouten.
 • Coherentie: GPT-4 biedt langere en meer samenhangende teksten.
 • Specialisatie: GPT-4 kan specifieke taken beter uitvoeren.
 • Conversatiebeheer: GPT-4 houdt beter de draad van een gesprek vast.
 • Betere filtering: Minder risico op het genereren van ongepaste inhoud.
 • Flexibiliteit: GPT-4 kan beter schakelen tussen verschillende schrijfstijlen en formats.
 • Contextbegrip: GPT-4 vangt subtiliteiten in complexe vragen beter op.
 • Ethische verbeteringen: GPT-4 is beter in het vermijden van bevooroordeelde antwoorden.
 • Interactiviteit: GPT-4 kan complexere interacties aangaan in dialogen.
 • Multi-taalvaardigheid: GPT-4 ondersteunt meer talen effectiever.
 • Geheugen: GPT-4 heeft een iets langere 'geheugenspanne' voor conversatiecontext.
 • Toepasbaarheid: GPT-4 is bruikbaarder in specifieke professionele toepassingen.
 • Creativiteit: GPT-4 is beter in het genereren van creatieve en originele inhoud.
 • Analytisch vermogen: GPT-4 kan complexere analyses uitvoeren.
 • Verfijning: GPT-4 kan zich beter aanpassen aan specifieke gebruikersinstructies.

Vergeet niet de 30 PowerPrompts te downloaden😊

Aan het eind van de webclass verschijnt er een button met de downloadlink voor het gratis ebook. Doe er je voordeel mee! Veel succes met het toepassen van de PromptPower Methode.

Download het GRATIS ebook aan het einde van de webclass

Met deze kant en klare PowerPrompts maak je:

Ondernemers:

 • SWOT Analyses
 • Competitieve Analyses
 • Procesoptimalisaties
 • Bedrijfsstrategieën
 • Financiële Modelleringen

Marketeers:

 • Klantsegmentaties
 • Marktonderzoeken
 • Contentkalender
 • Social Media Analyses
 • Klantretentie strategieën

Copywriters:

 • SEO Optimalisatie
 • Persberichten
 • Blogs en nieuwsbrieven
 • Productbeschrijvingen
 • Landingspagina's

Vergeet niet de 30

PowerPrompts te downloaden😊

Mis de magie van de 30 PowerPrompts niet!

Ga toveren met ChatGPT. Net zoals de Bierbrouwer PowerPrompt uit het voorbeeld hierboven, krijg jij hiermee in een handomdraai waardevolle content. Geef ChatGPT één van de 30 gratis PowerPrompts, en ChatGPT laat zijn magie zien…


Stuur mij gerust een mailtje als je aanvullende informatie wilt over de webclass, de PromptPower Methode of het gratis ebook. Email adres: john@crossmediaacademy.nl

Ga toveren met ChatGPT. Net zoals de Bierbrouwer PowerPrompt uit het voorbeeld hierboven, krijg jij hiermee in een handomdraai waardevolle content. Geef ChatGPT één van de 30 gratis PowerPrompts, en ChatGPT laat zijn magie zien…


Stuur mij gerust een mailtje als je aanvullende informatie wilt over de webclass, de PromptPower Methode of het gratis ebook. Email adres: john@crossmediaacademy.nl